Nu går vi den kolde tid i møde. For mit og sikkert også flere andres vedkommende, betyder det også flere smerter end, når det er forår og sommer. Mit nervevæv og centralnervesystem er ret hårdt belastet og ind imellem siger kroppen fra og bukker under og giver et gevaldigt smerteanfald med rysteture, kvalme, svimmelhed og når det er helt slemt, opkast. Det tapper på kræfterne og disse ture kan kan vare op til 3-4 dage eller måske flere. Det er en hårdt omgang, men jeg har efterhånden prøvet det så tit i løbet af de 7 3/4 år, jeg har været i det og det er ‘bare’ noget der skal overståes. Samtidig er det heller ikke særlig sjovt for dem man lever med, at de intet kan gøre for at man får det bedre. Jo selvfølgelig klare de dagelig gøremål og være søde og kærlige 🙂

Ikke alles situation er ens, men kulden er i de fleste tilfælde ikke god for nogen med kroniske lidelser. Jeg har købt mig en hvedepude lige til at putte i microovnen den er god til at lindre de steder, hvor det gør ondt. Da jeg heller ikke ligefrem er af de mest kraftigt byggede, har jeg også investeret i et varmetæppe, som jeg lægger i min seng, noget tid inden jeg skal sove, så sengen er dejlig varm og jeg ikke skal bruge en masse energi og ligge og spænde inden jeg falder i søvn. Varmtvandsbassin er også rigtig godt …. jeg er så så heldig, at have en ‘far’ der er lidt af en Ole opfinder, der har konstrueret et badekar til mig, hvor jeg nærmest flyder, når det er fyldt med dejlig varmt vand og gør at kroppen slapper godt af. Badekaret kan foldes sammen og stå i min brusekabine, når jeg ikke bruger det.

Det er bare med at gøre nogle gode ting for een selv, forkæle sig, få grinet og være sammen med nogen dejlige mennesker også selvom man har ondt i kroppen, er fyldt med smerter og det ser lidt surt ud, gøre nogle ting man synes der er dejligt og gør een glad … det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre hver dag, det siger sig selv, når der må tages nogle dage ud af kalenderen. Jeg ved godt det ikke er alle der har en lige god økonomi. Men hvis det er muligt at rejse ned i varmen, sørger jeg for at det er når det er den hårdeste tid herhjemme kuldemæssigt. Det er dejligt med et lille afbræk, så der kan blive ladet lidt op.

På med vanten som man siger og hold dig munter 🙂

Kærligst Jette